Daniela Salathe er sjef på Arctic Glasstudio AS. Bedriften har 3 ansatte.
Glasstudioet ble etablert i Berlevåg 1994 og har vært i drift i 30 år.

Vi risser og knekker, kutter og sliper, smelter og former glasset til kunstneriske produkter, som vindusdekorasjoner, helleristninger, fat, telysholdere, serviettholdere, vaser og mer. Nesten hvert objekt må gjennom ilden i ovnen flere ganger før vi er fornøyd og produktet framstår i sin strålende prakt.

Standard produkter selger vi i butikken vår i Berlevåg og til andre suvenirbutikker i regionen. Vi utfører også spesielle oppdrag etter kundenes ønsker, slik som bedriftsgaver, trofeer, bryllupsgaver osv.

Vi har nylig avsluttet et spennende prosjekt med Båtsfjord Skole om utsmykking til ny skolen, der vi søkte samarbeid med elevene. Vi ba elevene om å tegne fisk og andre maritime skapninger etter egen fantasi. Deretter omskapte vi deres tegninger til glasskunstverk som ble installert på den nye skolen. Et veldig artig oppdrag.

I løpet av tiden vi har bodd i Berlevåg har vi opplevd både perioder med oppgang og nedgang, noe som har lært oss viktigheten med å støtte det lokale næringslivet. Det er spesielt viktig igjen i tiden vi er inne i nå, hvor det er mye nedbygging som berører hele regionen og Øst-Finnmark.

Da er vi veldig glad for at Varanger Kraft har kontor og ansatte i Berlevåg, der vi igjen er midt i en fraflyttingstid. Hver lokal arbeidsplass er kjempeviktig. Vi støtter Varanger Krafts tilstedeværelse ved at vi er kunde hos dem og kjøper elektrisk kraft lokalt.

Slik bidrar Arctic Glasstudio til at Varanger Kraft kan utbetale utbytte tilbake til bl.a. vår kommune. En del av dette går til kommunens næringsfond, der vi har søkt om støtte tidligere ved flere anledninger.

Arctic Glasstudio ser fram til å kunne skape og levere mange nye og spennende utsmykninger, bedrifts- og jubileumsgaver for kunder i hele Finnmark og Nord-Norge, der vi fyrer opp i våre smelteovner med lokal strøm levert av Varanger Kraft.

Månedens kunde i juni er Arctic Glasstudio i Berlevåg. Bilde