Vi tok turen innom Røberg Fisk og Kjøtt i Tana hvor vi ble møtt av en gjeng smørblide ansatte og en disk full av godsaker. Røberg selger blant annet fiskekaker, pinnekjøtt, torsk, kyllingvinger og lammekjøtt i tillegg til mye mer. 

Da vi fikk snakket med innehaver Ståle Andreas Røberg, kunne han fortelle at familiebedriften har gått i arv gjennom generasjoner. Oppstarten var i Mai 1972, og de har vært en lojal kunde hos Varanger Kraft siden. Røberg har selv kunder lokalt fra hele Øst- Finnmark som tar turen innom. Han nevner også turister fra Tyskland og folk som kommer fra grenselandet Finland når det har vært som normalt. Ståle forteller videre at varene han selger er laget av ferskvarer lokalt og han kjøper fersk fisk fra Båtsfjord, Berlevåg, Vardø og Kiberg som sikrer god kvalitet. 

Gjennom pandemien har det heldigvis gått bra, og de har opplevd en oppgang. I tillegg til kunder som kommer innom har de også utleveringer til institusjoner slik som helsesenteret i Tana og Nesseby, samt hotell og restauranter. Da er det gjerne fersk fisk, filéprodukter og mølje i disse tider som er populært. 

Til slutt ønsket alle ansatte på Røberg oss god tur hjemover, hvor vi fikk nydelige fiskekaker på veien!

Røberg Fisk