Havnesjef Leif Arne Haughom ved Vardø Havn er fornøyd med god drift og dyktige ansatte. For tiden er det 8 medarbeidere som jobber i Vardø Havn. Foruten seks faste har vi også en på korttidskontrakt og en i prosjektstilling.

Vardø Havn tilbyr en rekke tjenester som båtplasser med strøm, turer til Hornøya og båtleie. Vi har godt besøk i havna og har per i dag plass til rundt 80 sjarker som i 2024 skal utvides til om lag 110 plasser. Det er hovedsakelig under 11 meter som benytter seg av disse plassen. Planen er at det også skal etableres en ny gjestehavn.

Fra midten av mars starter de med fire avganger daglig ut til Hornøya som ligger kun ti minutters båttur unna sentrum av Vardø Fra midten av mai utvider de til fem avganger daglig fram til midten av august når fuglen drar.

Lundefuglen tiltrekker fugletittere fra hele verden. Det spesielle på Hornøya i mars, er at du kan oppleve Lundefuglen som lander i snøen. Det finner du ikke så lett tilgjengelig andre plasser i verden. I løpet av sommeren fraktes det mellom 2900 til 3500 personer til Hornøya for en spektakulær opplevelse.

Hurtigruten og Havila er de største kundene som er innom havna.
De fleste som kommer innom Vardø med Hurtigruten og Havila gjør det på sydgående rute. De besøker gjerne Vardø Festning og andre severdigheter Vardø har å tilby mens båten ligger til kai.

Vi har mange vedlikeholdsprosjekter på gang og vi setter stor pris på alle de lokale aktørene som restaurerer og vedlikeholder sine private kaianlegg. Dette bidrar til ringvirkninger og understreker hvor viktig sjark virksomheten er her i Vardø.

I 2009 overtok Vardø Havn Nor Lines Cargo terminal. Terminalen håndterer alt fra enkeltgods, en god del fiskerirelatert frakt og tyngre gods oppdrag.  Havna har store lagerområde dersom noen trenger assistanse med lagring og logistikk.

Vardø Havn gjør sitt beste for at alle får en god opplevelse i Vardø. Om det skulle være lasteskip, fiskefartøy eller turister.

Vardø Havn er opptatt av å bruke lokale ressurser, de er 100% lokalpatriot!

Månedens bedriftskunde i februar er Vardø Havn. Bilde